Paralympic Day och synskadeträning

  
 Igår var det Paralympics Day i nya pjäshallen Kviberg här i Göteborg. 
Jag var där tillsammans med några andra paralympier för att skriva autografer och visa upp oss för alla möjliga intresserade. 
Det var roligt att Göteborgs parasportförbund anordnade det här och förhoppningsvis kommer det här evenemanget att öka och bli större för varje år. 
Efter några timmar i pjäshallen gick jag och Alice som var med mig ner för backen för att hälsa på de andra från klubben som istället var på Olympic Day. Jag tycker att det var lite fånigt att vi inte kunde ha det på samma ställe då många funktionshindrade barn och ungdomar var på Olympic Day för att titta och testa idrotter eftersom de ju oftast går integrerade på vanliga skolor som besökte Olympic Day under fredagen. På lördagen gick många dit med syskon och kompisar. Vi skulle nå så många fler för att rekrytera dem till handikappidrotten om vi alla var på samma ställe.  
Även barnen och ungdomarna utan funktionshinder skulle känna på att vi hade ett stort evenemang istället för två då de kunde få chans att lära sig om olika idrotter man kan träna och tävla i även om man har ett funktionshinder.  
Det känns så dumt att många av oss handikappidrottare tränar integrerade i vanliga klubbar och träningsgrupper men när det handlar om att visa upp sig måste man delas upp till olika ställen. Hur långt har vi då egentligen kommit med att integrera funktionshindrade i idrotten? Klubbarna och föreningarna klarar av det men inte de större organisationerna… någon sa att sponsorer inte ville att detta skulle vara ihop. 
I dag hade jag synskadeträning på Frölunda judoklubb och tanken var att ge folk chansen att testa judo men då vi den här gången inte hade några nya så blev det en träning för redan aktiva.  
Det är naturligtvis också en bra grej att ge synskadade som redan idag tränar judo en chans att få lite extra träning där man kan fokusera på dem och se till att de får hjälp med det som är lite extra svårt och där det behövs lite extra hjälp. Bild: kul bild, vi kör teknik i newasa mitt bälte ser ut som pannband till Alice.

Kommentarer